BEAUTY SMARTNESS

3 Tips för att hitta rätt nyans på din foundation

Att hitta rätt färg på sin foundation kan ibland vara lika svårt som att hitta en foundation man faktiskt tycker om. För att göra det enklare för dig att hitt rätt nyans för just dig har vi här samlat våra bästa tips för att göra det så enkelt som möjligt för dig. Vi har dessutom 10 nyanser på vår foundation för att där ska vara en nyans för alla.


Hitta din underton 

Där finns tre olika undertoner: 

Varm -De med en varm underton har mer gula pigment i sin hudton. 

Kall -De med en kallare underton har mer rosa pigment.

Neutral-De med en neutral underton har lika mycket gula och rosa pigment. 


Vi alla har olika undertoner, varm, kall eller neutral. Där finns några knep för att se vilken underton man har. Ett gammalt trick man kan använda sig av är att kolla på ens blodådror, går de mer åt de gröna hållet har man mer gula pigment än om de går mer åt de blåa hållet. 


Ett annat knep är att kika på vilken metall man brukar gilla på smycken, föredrar man silver brukar man ha en kallare underton och känner man sig mest bekväm i guld brukar man ha en varmare underton. 


För att göra det enkelt för dig har vi valt att göra de flesta nyanser av vår foundation neutrala så att du kan använda de både om du är kall eller varm i undertonen. 


För att matcha din foundation så att den matchar perfekt är det bäst att prova den på käklinjen, då ser du så att den matchar både mot ansiktet och dekolletaget. Det är ofta bra att ta ett steg bort från spegeln för att se så den matchar kroppen. 


Glöm inte att du alltid kan blanda de olika färgerna om du upplever att de inte passar perfekt.


Glam of Swedens foundation 

Vår foundation har en semi- matt finish för att ge ett naturligt matt resultat utan att se kakigt ut. Formulan är framtagen för att kunna byggas upp och på så sätt kan du anpassa den till olika tillfällen. Vill du ha en lättare täckning på dagen räcker det att applicera ett lager och om du ska på fest är den enkel att jobba upp i fler lager med vår makeup sponge.