BEAUTY SMARTNESS

Concealer Glam of Sweden - Vegansk

Vad är en concealer?

En concealer kan användas till flera saker! Täcka mörka ringar under ögonen, ojämnheter i huden, contouring och till att ge en känsla av ett lyft i ansiktet.

När du ska använda den för att täcka ojämnheter är det att föredra en concealer som ligger så nära din egen hudton som möjligt och under ögat bör du välja en ljusare ton än din hudton. Tänk på att när du ska täcka ojämnheter att du jobbar från alla håll, både uppifrån och nerifrån och från sidorna för bästa resultat. 

Vissa produkter har en förstärkt, korrigerande effekt och finns i olika färger som neutraliserar vissa problem. Orange concealer används för att dölja mörka ringar under ögonen.

Våra concealer är förutom cruelty free dessutom veganska.

Hur använder du concealer?

Concealer

Concealer är en fantastisk produkt som döljer allt du vill ska döljas, som akne, ojämna hudtoner, och mörka ringar. Men ska du använda den före eller efter foundation? Det beror på vilket resultat du vill ha! Det går bra att använda både före och efter foundation. Ett litet undantag är concealer med färgkorrigering som grön, orange eller blå färg. Det är lättare att blanda in och få en naturlig look om du sätter på foundation efter concealer. Vill du däremot använda den för att få ett lyft i ansiktet och countoura med så används det bäst efter foundation.

Vilket resultat du får beror på hur du applicerar concealern. Som i vänstra ögat så kommer du få en lyftande look där ögonen kommer gå mer uppet. På det högra ögat jobbar du mer med att ljusa upp partiet under ögat för en mer vaken look.

Använd gärna ett finish puder om du använder flytande concealer och foundation för att få din make-up att sitta. För att ge det extra glowet så lägg till en highligter, bronzing för en solkysst look och lite rouge för att få färg på kinderna.

Fast eller flytande concealer?

Concealer finns i fast eller flytande form. Vilken som är bäst att använda beror på vad du tycker om bäst och vilket resultat du är ute efter. En flytande concealer fungerar bra för hela ansiktet för att jobba med under ögonen, skapa contouring eller täcka specifika ojämnheter,

En fast concealer är bra för dig som behöver en produkt som täcker så mycket som möjligt. Många av de fasta concealers är bra för dig med fet och oren hud, eftersom de ofta ger en matt finish.

Tips för att täcka mörka ringar

Ofta går folk rakt in med en ljus concealer för att få en vaken look, men en ljus färg döljer inte nödvändigtvis mörka ringar. Använd först en orange concealer för att korrigera den blå-lila färgen, applicera sedan en ljus concealer i en färg 1-2 toner ljusare än dina hudtoner.

Concealer fast

 

Använd ett tunt lager av finish powder under ögonen med en fuktig make up svamp eller en liten borste.

 

Köp produkten här

Vegansk concealer