BEAUTY SMARTNESS

Hur tar man bort lösnaglar?

Så tar du bort dina lösnaglar på rätt sätt. Om du har applicerat lösnaglar med nagellim hemma och undrar hur du tar bort dem på ett skonsamt sätt, har du kommit till rätt ställe. Här är en enkel steg-för-steg-guide:


Steg 1: Förbered ditt arbetsområde

Innan du börjar, se till att du har allt du behöver inom räckhåll. Du kan behöva en skål med varmt vatten, en trä- eller plaststicka, och en fil för att forma dina naturliga naglar efteråt.

Steg 2: Blötlägg dina naglar

För att lösa upp nagellimet och göra det enklare att ta bort lösnaglarna, fyll en skål med varmt vatten och doppa dina naglar i den. Låt naglarna blötläggas i några minuter. Värmen hjälper till att mjuka upp limmet.

Steg 3: Använd trä- eller plaststickan

Efter blötläggningen kan du använda en trä- eller plaststicka för att försiktigt skrapa bort de lösa naglarna. Var försiktig och undvik att skada dina naturliga naglar. Nagellimet bör ha blivit mjukt, vilket gör det enklare att ta bort naglarna.

Steg 4: Tvätta och återfukta dina naglar

Efter att du har tagit bort dina lösnaglar, tvätta dina händer noggrant för att ta bort eventuellt kvarvarande lim och smuts. Applicera sedan en fuktgivande nagelkräm eller nagelolja för att vårda och återfukta dina naturliga naglar.

Steg 5: Undvik att tvinga bort naglarna

Det är viktigt att inte tvinga bort lösnaglarna om de inte vill lossna, eftersom detta kan skada dina naturliga naglar. Om nagellimmet inte lossnar lätt, upprepa processen tills du kan ta bort alla lösnaglar.


Genom att följa dessa steg kan du enkelt och skonsamt ta bort de lösnaglar du har limmat på själv hemma. Kom ihåg att vara tålmodig och försiktig för att inte slita på dina naturliga naglar. Lycka till!