BEAUTY SMARTNESS

Hur applicerar man concealer så det inte creasar sig?

Creasing är något vi alla vill undvika när vi använder concealer, så här är våra bästa steg och tips för att applicera din concealer för att förhindra att den creasar sig under dagen:

Steg 1: Förbered huden innan du applicerar någon makeup, se till att din hud är väl rengjord, återfuktad. Detta ger en bra bas och hjälper din concealer att hålla sig på plats längre. Behöver du extra återfuktning kan du använda en ögonmask innan du applicerar din concealer.

Steg 2: Välj en concealer nyans som matchar din hudton eller är en nyans ljusare för att ljusa upp området.

Steg 3: Applicera i små mängder Det är lätt att överapplicera concealer, men det kan faktiskt öka risken för creasing. Använd en liten mängd och bygg gradvis upp täckningen om det behövs. Det är bättre att applicera i flera tunna lager än ett tjock.

Steg 4: Använd en concealerborste eller fingertopparna Använd en concealerborste eller dina fingertoppar för att applicera och blanda concealer. Denna teknik hjälper till att få en jämn fördelning och förhindrar att produkten samlas i veck eller linjer.

Steg 5: Blanda noggrant När du har applicerat concealer, använd försiktiga "tapping" eller duttande rörelser med borsten eller fingertopparna för att blanda ut produkten. Undvik att gnugga eller dra i huden, eftersom det kan rubba sminket och orsaka creasing.

Steg 6: Sätt med puder ett tunnt lager av transparent puder kan hjälpa till att låsa in concealer och förhindra creasing. Använd en mjuk, fluffig borste och applicera pudret försiktigt över det område där du har applicerat concealer.

Steg 7: Använd en setting spray Efter att du har applicerat concealer och puder kan du avsluta med en lätt dimma av setting spray över hela ansiktet. Detta hjälper till att hålla din makeup på plats och minska risken för att den creasar sig.

Extra tips:

  • Undvik att använda för mycket produkt, särskilt i områden med fina linjer eller rynkor.
  • Om du märker att din concealer börjar creasa under dagen, använd en ren fingertopp för att försiktigt trycka på området och jämna ut produkten.

 

Genom att följa dessa steg och tips kommer du att kunna applicera din concealer på bästa sätt för att undvika creasing och få en felfri bas som håller sig hela dagen. Lycka till!