BEAUTY SMARTNESS

Hur du enkelt applicerar lösögonfransar

Lösögonfransar är ett enkelt sätt att ta din sminkning från en vardagsmakeup till en fest look på bara några minuter, om du vet hur du ska göra. Lösögonfransarna ger dina ögonfransar både extra längd och volym vilket gör att dina ögon blir mer markerade, väljer du dessutom rätt modell på ögonfransarna hjälper de även till att ge illusionen av större och piggare ögon. 


För att ta del av de effekterna lösögonfransar kan ge är det viktigt att appliceringen blir bra. Här delar vi med oss av våra bästa tips för att det både ska bli så enkelt och bra som möjligt.


Steg 1

Gör klart din makeup, lösögonfransarna kommer bli det sista steget i din makeup. Lägg en eyeliner längs din egen fransrad, så att den hjälper till att kamouflera lösögonfransarnas fransrad. Du kan använda dig av en flytande eyeliner eller av en ögonpenna.  Är du inte bekväm med att applicera en eyeliner är det enklaste att lägga en linje med en mjuk penna och sedan sudda ut den, det kommer hjälpa till att kamouflera lösögonfransarna på ett enkelt och naturligt sätt. Har du väldigt raka naturliga fransar, kan det vara bra att böja de med hjälp av en ögonfransböjare, och därefter applicera mascara på dina fransar. Applicera mascara på dina fransar även om du inte behöver böja de.

Steg 2

Mät lösögonfransen mot ditt eget öga och klipp sedan till ytterkanterna om fransen är längre än ditt öga.

Steg 3

Ta ut lite ögonfranslim på baksidan av din hand eller på en annan plan yta, använd sedan baksidan av ögonfrans limmets tub för att applicera limmet på lösögonfransarna.

Steg 4 

Låt limmet torka till något, vänta 30-60 sekunder efter du har applicerat limmet.

Steg 5

Applicera lösögonfransarna med hjälp av en pincett, börja med att applicera mittdelen på fransen och använd dina egna fransar som stöd för att få de så nära fransraden som möjligt. När du har fått mittdelen på plats trycker du till yttersidorna på fransraden även här så nära dina egna fransar som möjligt. 

Steg 6 

Använd sen pincetten för att tryck ihop dina egna fransar med lösfransarna, mascaran kommer hjälpa de att fastna i varandra, detta hjälper också att få lösögonfransarna att komma närmre fransraden och det gör även att dina egna fransar kamoufleras bättre vilket ger ett naturligare resultat från sidan.